top of page

Kimyasal Peeling (Asit ile yüz gençleştirme)

Kimyasal peeling

AHA diye adlandırılan Glikolik asit, Salisilik asit yada Daha derin peelinglerde kullanılan Trikloroasetik asit ve türevleri kullanılarak cildin çeşitli tabakalarının soyma işlemidir. Asit güçlendikçe soyulan tabakanın derinliği artar. Soyulan tabakalar ve vücudun yara iyileşmesinden faydalanılarak daha pürüssüz daha taze bir cilt görünümü elde edilir. Oluşan yeni deri tabakası eski deriden daha pürüssüz ve daha az kırışıktır.

Yüzeyel yada öğle arası Peeling: Kısa sürede uygulanan sonrasında hafif bir kızarıklık bırakan peeling yöntemidir. Kişi işine hemen dönebilir. Yüzdeki yüzeyel lekeleri giderri, cilde canlı bir görünüm katar. Yüze, boyuna, dekolte bölgesine ve el sırtlarına uygulanabilir.

Orta kalınlıkta Kimyasal Peeling: Uygulana asitler cildin orta tabakalarına kadar etki eder ve ölü hücreleri ortamdan uzaklaştırır. Yaşlılık lekelerinde, ince yüz kırışıklıklarında, çillerde kullanılabilir. Cildin kaba ve cansız görünümünü düzenler.

Kimyasal Peeling uygulanan durumlar

  • Akne izleri (sivilce izleri)

  • Yaşlanmış yıpranmış deri

  • Güneş lekeleri

  • İnce kırışıklıklar

  • Cildin canlı ve genç görünüşünü sağlamak

 

Koyu tenli kimselerde dikkatli uygulanması gerekir. Hamile ve emzirenlerde, ayrıca son 6 ay içinde accutane gibi akne ilacı alanlarda kullanılmaz.

 

Kimyasal Peelingden sonrası için en önemli nokta yüksek faktörlü güneş kremi kullanmaktır. Kimyasal Peeling yapılan bölgeler güneşe karşı aşırı duyarlıdır.

bottom of page